Για μια ανοιχτή, μαζική και με χρονική διάρκεια καμπάνια ενάντια στα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών με στόχους: το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, την κατάργηση της μακρόχρονης κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα κράτησης και αστυνομικά τμήματα, την άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου σε πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές (π.χ. πρόσφυγες από τη Σύρια), και την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους κράτησης ιατρικών και νομικών φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων. Η καμπάνια είναι ανοιχτή σε κάθε πολιτικό και κοινωνικό χώρο, αλλά και ευαίσθητο απέναντι στο ζήτημα πολίτη, συμπεριλαμβάνει προσφυγικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες και στέκια, συγκροτείται πανελλαδικά, απευθύνεται στο διεθνές κίνημα, ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Νότου και της Βόρειας Αφρικής, αξιοποιεί κάθε δυνατότητα θεσμικής παρέμβασης και, παράλληλα, οικοδομεί προϋποθέσεις κινηματικής δράσης, δεν λειτουργεί «διά αντιπροσώπων», αλλά με συνελευσιακή διαδικασία, με στόχο τη δημιουργία ανοιχτών πρωτοβουλιών τουλάχιστον στις περιοχές που υπάρχουν κέντρα κράτησης.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

Σάββατο 5 Ιουλίου, 7 μ.μ.

Από τη Λαμπεντούζα ως το Φαρμακονήσι: Κέντρα κράτησης, αστυνομικά τμήματα, «αποτρεπτικές» πολιτικές στην Ευρώπη-Φρούριο.

Συντονισμός: Νασίμ Λομανί
  • Δήμητρα Σπαθαρίδου (Διεθνής Αμνηστία)
  • Καζίμ Ρουίς (Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας)
  • Τζιασάντρο Μέρλι (Resistenza Meticce, DINAMOpress)
Παρεμβάσεις: Γιώργος Τσαρπόπουλος (Ύπατη Αρμοστεία) και Ελένη Παρασίδου (Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου)


http://antiracistfestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου